demystifying perfumes by jizan perfumes

Demistificarea parfumurilor

Parfumul este un amestec de uleiuri esentiale armatice si compusi aromatici, de fixativi si de solventi, folosit pentru a oferi corpului uman, animalelor, obiectelor si spatiilor de locuit o aroma placuta. Diferitele tipuri de parfumuri reflecta concentratia compusilor aromatici dintr-un solvent, care contine o aroma fina, de obicei etanol sau un amestec de apa si etanol. Pe masura ce creste procentul de compusi aromatici, creste si durabilitatea si pretul. Parfumurile mai concentrate, cum ar fi apa de parfum, sunt mai scumpe decat apa de colonie. Diferite case de moda care produc parfumuri adauga cantitati diferite de uleiuri esentiale la fiecare dintre parfumurile lor. Aromele concentrate se clasifica in 3 categorii principale:

parfum

Parfumul are cea mai mare concentratie si aroma dureaza cel putin 6 ore. Contine 22% -30% ulei esential, alcool de inalta calitate si o cantitate mica de apa.  Este cel mai scump din categoria sa, dar ofera garantat impactul dorit.

edp

Apa de parfum nu este la fel de puternica, dar este foarte populara.
Contine 15% -18% ulei esential si o cantitate mica de alcool si apa.
Dupa aplicare, aroma dureaza pana la 4 ore.

edt

Apa de toaleta contine 4% -8% ulei esential si o cantitate mica de alcool si apa.
Aroma dureaza pana la 2 ore, dar este cel mai accesibil produs.

others

Pentru alte concentratii, exista Body Splashes și Aftershaves, ambele continand de obicei 1-3% compusi aromatici si apa de colonie cu aproximativ 3-8% compusi aromatici.